Nykyaikaiset datakeskukset ovat hyvin erilaisia kuin ne olivat vain vähän aikaa sitten. Infrastruktuuri on siirtynyt perinteisistä paikallisista fyysisistä palvelimista virtuaaliverkkoihin, jotka tukevat sovelluksia ja työkuormia fyysisen infrastruktuurin eri puolilla ja monipilviympäristöön.
Tällä aikakaudella dataa on olemassa ja se on yhdistetty useiden palvelinkeskusten, reunan sekä julkisten ja yksityisten pilvien kautta. Palvelinkeskuksen on kyettävä kommunikoimaan näiden useiden sivustojen, kuten https://www.netticasino.com/kolikkopelit välillä sekä paikan päällä että pilvessä. Jopa julkinen pilvi on kokoelma datakeskuksia. Kun sovelluksia isännöidään pilvessä, ne käyttävät pilvipalvelun tarjoajan datakeskuksen resursseja.
Mitkä ovat datakeskuksen ydinkomponentit?
Palvelinkeskussuunnittelu sisältää reitittimet, kytkimet, palomuurit, tallennusjärjestelmät, palvelimet ja sovellusten toimitusohjaimet. Koska nämä komponentit tallentavat ja hallitsevat liiketoimintakriittisiä tietoja ja sovelluksia, datakeskusten turvallisuus on kriittinen palvelinkeskusten suunnittelussa. Yhdessä ne tarjoavat:
- Verkkoinfrastruktuuri: Tämä yhdistää palvelimet (fyysiset ja virtualisoidut), datakeskuspalvelut, tallennustilan ja ulkoiset liitännät loppukäyttäjien sijainteihin.
- Tallennusinfrastruktuuri: Data on nykyaikaisen datakeskuksen polttoaine. Varastointijärjestelmiä käytetään tämän arvokkaan hyödykkeen säilyttämiseen.
- Laskentaresurssit: Sovellukset ovat datakeskuksen moottoreita. Nämä palvelimet tarjoavat käsittelyn, muistin, paikallisen tallennustilan ja verkkoyhteyden, jotka ohjaavat sovelluksia.
- Luotettava sähkönjako: Data on jokaisen internet yrityksen koti. Nämä datakeskukset täytyy olla aina toiminnassa. Jos sähkönjako datakeskukseen lakkaa, tulee monet yritykset olemaan ongelmissa. Tämän takia useilla datakeskuksilla on isot ja luotettavat generaattorit kaiken varalta.
Datakeskusten varageneraattorit tarjoavat virtaa, kun päävirtalähde katkeaa. Sähkökatkokset, jotka johtuvat sähköverkon häiriöistä, sähkökatkoksista, koleasta säästä, luonnon tai ihmisen aiheuttamista katastrofeista tai sähkövioista, voivat asettaa datakeskukset suureen toimintahäiriön riskiin. Palvelinkeskusten järjestelmien ja komponenttien odotetaan toimivan jatkuvasti ja vaativan luotettavaa, keskeytymätöntä virtaa 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa. Jos teho katoaa, tiedostot voivat kadota tai vioittua, keskustietokoneet voivat toimia virheellisesti, mikä voi johtaa voittojen menettämiseen.
Valitettavasti useimmat datakeskuksen komponentit ovat alttiita suurille tehopiikkeille, jotka johtuvat siirtymisestä normaalista hätävirtalähteeseen. Tämä tarkoittaa, että järjestelmä on yleensä käynnistettävä kokonaan uudelleen, vaikka komponentit menettävät tehonsa vain hetkeksi. Tämä johtaa järjestelmän seisokkiin, mahdollisiin käynnistysongelmiin, tiedostojen vioittumiseen ja sillä hetkellä käsiteltävät tiedot voivat myös kadota.
Suosittuja generaattorimerkkejä
Caterpillar tarjoaa yli 80 generaattorimallia, jotka sisältävät diesel- ja maakaasuvaihtoehdot sekä 50- että 60 Hz:n versioina sekä konfiguraatioita jokaiseen maailman maihin. Kriittiset laitokset käyttävät yleensä 1,5 MW:n ja suurempia 3500- ja C175-sarjan dieselvalmiusgeneraattoreita, joista suosituimmat ovat 2 MW – 2,5 MW:n yksiköt. Caterpillar tarjoaa myös jopa 4 MW:n yksiköitä, jotka täyttävät kaikki olennaiset vaatimukset.
Cummins tarjoaa teollisuusdiesel- ja maakaasuvarageneraattoreita ja yhteistuotantotuotteita. He suunnittelevat, valmistavat ja jakelivat omia moottoreita, vaihtovirtageneraattoreita, kojeistoja, polttoainesäiliöitä, akkuja, ohjauslaitteita ja koteloita. He valmistavat myös vedyntuotantoa ja polttokennotuotteita. Diesel on edelleen näkyvä valinta kriittisiin asennuksiin, suosituimman kokoalueensa 1000-3000 kW.
Generac valmistaa vain generaattoreita, jotka tarjoavat yksimoottorisia varajärjestelmiä, joiden kapasiteetti on enintään 3 MW. Generacin innovaatioihin kuuluu sisäinen rinnakkaiskytkentä, joka yksinkertaistaa generaattorien rinnakkaiskytkentää poistamalla vaatimukset perinteisiltä kojeistoilta ja tarjoamalla kaikki komponentit samalta valmistajalta. Generac on erikoistunut vaihtovirtageneraattoreihin, äänenvaimennettuihin koteloihin, erittäin suorituskykyisiin koteloihin, erilaisiin ohjausjärjestelmiin ja erikokoisiin pohjasäiliöihin.
Kohler suunnittelee ja valmistaa omia vaihtovirtageneraattoreita, polttoainesäiliöitä ja moottoreita, mutta valmistaa myös omia kytkinlaitteita, säätimiä ja koteloita koko generaattorikokovalikoimaansa varten. Kohlerin 4 MW:n tuote on Tier 4 -sertifioitu, ja se sisältää selektiivisen katalyyttisen päästöjen vähentämisjärjestelmän, joka vähentää pakokaasujen jälkikäsittelykomponentteja.